fbpx

Microsoft lanceert op 2 augustus met Windows 365 een compleet nieuwe Cloud werkplek

Informatie

Op woensdag 14 juli 2021 kondigde Microsoft op haar Microsoft Inspire evenement Windows 365 aan. Een oplossing waarbij Windows 10 en 11 vanuit de Cloud gaan draaien en beschikbaar worden voor telefoons, tablets en zelfs op de systemen van Linux en Apple.

Windows 365 een nieuwe manier van in de Cloud werken

Windows 365 wordt door Microsoft zelf benoemd als Cloud PC waarmee documenten en applicaties vanaf ieder apparaat en werkplek bereikbaar moeten zijn. De systemen van Windows 365 zijn volledig per medewerker aan te passen. Zo is er bijvoorbeeld voor een verkoopmedewerker minder rekenkracht nodig dan voor een webdesigner.

Het grote voordeel van de Cloud PC is dat gebruikers eenvoudig hun werksessie weer op kunnen pakken vanaf een ander apparaat. Windows 365 kan dus zeker ingezet gaan worden als volledige online werkplek.

Nieuwe cloud werkplek genaamd Windows 365

Een Windows Virtual Desktop maar dan voor het MKB bedrijf

Waar Windows Virtual Desktop of het tegenwoordig hetende Azure Virtual Desktop nog erg complex en ingewikkeld is. Wordt Windows 365 juist een oplossing voor bedrijven die gemak en eenvoud willen. Er komen minimaal twee type licenties: Windows 365 Business en Windows 365 Enterprise.

Microsoft richt zich met Windows 365 dus ook volledig tot MKB bedrijven. Het mooie is daarbij ook dat de applicaties van Microsoft 365 zoals SharePoint, Teams, OneDrive en Outlook volledig compatible zijn. Voor MKB bedrijven zal Windows 365 een serieuze optie als online werkplek worden.

Windows 365 op ieder apparaat

Is Windows 365 veilig?

Bij nieuwe technologieën is natuurlijk altijd een van de eerste vragen of het veilig te gebruiken is voor jouw bedrijf. Hierover is door Microsoft natuurlijk nagedacht. Zo draait de Cloud werkplek vanaf de beveiligde datacenters van Microsoft, zijn de verbinding en de opslag versleuteld en kan er gebruik worden gemaakt van Multi-factor authenticatie. Daarnaast beschermt Microsoft Defender for Endpoint de Cloud werkplekken optimaal tegen cybercriminelen.

Wat Windows 365 uiteindelijk per gebruiker gaat kosten is nog niet bekend gemaakt. Maar één ding dat zeker is, is dat Windows 365 een oplossing wordt voor MKB bedrijven. Wij zullen deze ontwikkelingen dan ook op de voet blijven volgen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Windows 365?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

5 + 5 =

Deze bedrijven gingen jou voor: