fbpx

Een vergadering starten in Microsoft Teams

Hulp nodig?

Een vergadering starten in teams kan op verschillende manieren 

Samenwerken met collega’s via Microsoft teams is de ideale optie om online te werken. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Onderstaand leggen wij uit hoe je dit doet:

1. Teams vergadering via agenda toevoegen

Een vergadering starten of plannen via de agenda van MS Teams: Door allereerst op het knopje agenda te drukken zie je rechts bovenin het knopje vergadering starten. Ook kun je een vergadering inplannen via de agenda, dit kan via de volgende stappen

Vul hier de vergadering gegevens in:

– Klik op een datum en kies daarbij het gekozen tijdstip

– Naam van vergadering invullen

– E-mailadressen van klant en/of interne gebruikers die uitgenodigd zijn.

– Waar het plaats gaat vinden? Een uitnodiging of in een teams groep.

– Zet optioneel tekst in de email en klik op verzenden

2. Teams vergadering starten via een groep

De tweede mogelijkheid is door een vergadering te starten via een groep die al is aangemaakt in teams: hier start je een vergadering op een afgesproken tijd. Deze vergadering kan worden deelgenomen door alle mensen die jij hebt toegelaten in deze groep. Maar hoe stuur je een uitnodiging voor zo’n groep? En hoe maak je dit aan?

Allereerst klik je op het teams plaatje, deze staat links in beeld. Door daarop te klikken zie je een scherm met groepen waar je misschien al wel in zit. Om een nieuwe groep aan te maken klik je op ‘’lid worden of team maken’’. Als je dit gedaan hebt kun je een naam geven aan een

Groep (team), maar ook al bestaande groepen zoeken. Je wordt dan lid van zo’n team door een code in te vullen. Door op ‘’team maken’’ te klikken kun je je eigen groep starten. Je krijgt dan verschillende opties voor deze groep, dit kan verschillen per functie binnen teams.

Type hier vervolgens de naam in eventueel een beschrijving van jou groep. Hierna kun je de collega’s toevoegen om te gaan vergaderen door op vergadering starten te klikken, dit staat rechtsboven in beeld.

Heb je nog vragen over Microsoft Teams?
Neem dan contact met ons op of stel de vraag via ons contactformulier:

1 + 8 =

Deze bedrijven gingen jou voor: