fbpx

Welkom bij WijhelpenMKB.nl

Duidelijke en complete IT voor het MKB!

SupportContact
Thuiswerken
thuiswers

Dit zijn de voordelen van Microsoft Teams

Thuiswerken vraagt om een andere manier van samenwerken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Microsoft Teams. Daarmee blijf je als team productief, ook als jullie werkvloer niet dezelfde is. Maar wat zijn de voordelen van dit Office 365 platform? En hoe gebruik je Microsoft Teams zo efficiënt en effectief mogelijk?

 

Wat is Microsoft Teams eigenlijk?

Dit Office 365 platform richt zich op het verbeteren van de samenwerking binnen een team. Niet alleen op de werkvloer, maar ook onderweg of vanaf de thuiswerkplek. Een bestand dat door een lid is gemaakt, kan met één klik op de knop worden gedeeld met de rest van het team. Zo blijft iedereen op de hoogte van de voortgang zonder dat daar extra handelingen voor nodig zijn. Daarnaast bevat Microsoft Teams nog meer handigheidjes zoals een chat, bel-functie en videobellen. Handig voor een meeting vanaf de thuiswerkplek.

Microsoft Teams

De voordelen van Microsoft Teams functies tijdens thuiswerken

Dit Office 365 platform lijkt te zijn gemaakt voor de toekomst. Het lijkt er namelijk sterk op dat thuiswerken bij het nieuwe normaal gaat horen. Microsoft Teams voorziet je daarbij van flink wat voordelen. Want naast het eenvoudig delen van bestanden, kun je als team ook chatten en videobellen. Maar, Teams heeft veel meer te bieden dat dit alleen. Binnen het platform kun je namelijk ook jouw Outlook agenda bijhouden en bewerken.

Je kunt OneDrive of SharePoint bestanden delen en opslaan zodat het gehele team hier toegang tot heeft. Natuurlijk kun je de toegang voor specifieke leden ook beperken. Bijvoorbeeld als het gaat om privacygevoelige of financiële data. Notities bewaren en aanmaken doe je via OneNote. Via Planner zie je precies welke activiteiten er voor jouw thuiswerkende team op het programma staan.

Tips & tricks voor het gebruik van Teams vanaf de thuiswerkplek

Wil je thuiswerken nog productiever en efficiënter maken voor jouw team? We voorzien je graag van enkele Microsoft Teams tips & tricks die je direct zelf kunt toepassen:

  • Meeting binnen Teams? Maak gebruik van een Whiteboard waarop elk teamlid kan meekijken én noteren.
  • Zet de door jou veelgebruikte functies binnen Microsoft Teams vast bovenaan in het navigatiemenu. Dat scheelt scrollen en zoeken.
  • Heb je een bericht dat geschikt is voor meerdere Teams? Plaats deze dan in meerdere kanalen tegelijk. Dat kun je doen door binnen “opmaak” te kiezen voor “plaatsen in meerdere kanalen”.

Natuurlijk heeft Microsoft Teams nog veel meer functies die je kunt gebruiken tijdens het thuiswerken. Met dit platform werk je niet makkelijker, maar ook nog eens productiever samen. Afstand speelt daarmee geen rol als het aankomt op teamwork én dreamwork!

 

 

Meer gratis tips ontvangen?

13 + 9 =

Deze bedrijven gingen jou voor: