fbpx

Welkom bij WijhelpenMKB.nl

Duidelijke en complete IT voor het MKB!

SupportContact
Thuiswerken
thuiswers

Thuiswerken en de tweede Coronagolf

Het Coronavirus houdt ons land volledig in zijn greep. De overheid heeft weer een hoop nieuwe maatregelen getroffen. Ook het thuis werken wordt waar mogelijk verplicht. Maar hoe ga je hier als ondernemer nu goed mee om? Wat zijn mijn risico’s als ondernemer? En hoe kan ik de thuiswerkplekken veilig en tegen internetfraude of hackers inrichten? Dit zijn vragen die wij regelmatig van onze klanten krijgen, wij zullen deze vragen voor jou als ondernemer beantwoorden!

 

Verantwoordelijkheid

Je hebt als ondernemer een zorgplicht voor jouw medewerkers. Er moet zorggedragen worden voor een gezonde en veilige werkplek. Dit houdt in: een goed bureau met bureaustoel, een los toetsenbord en muis bij een laptop, een laptophouder of extra beeldscherm en voldoende verlichting. Wij zullen jou als ondernemer vertellen hoe je de IT omgeving bij thuiswerken juist kan inrichten. Voor niet gerelateerde IT tips kun je terecht op de website van het FNV.

 

Flexibel werken wordt de nieuwe norm

De huidige gezondheidscrisis heeft het thuiswerken natuurlijk in een stroomversnelling gebracht. Hierbij is uit onderzoek gebleken dat ook na het Coronavirus veel medewerkers thuis willen blijven werken. Een stabiele en veilige IT omgeving is hiervoor noodzakelijk. Hierbij kan gedacht worden aan geschikte hardware: computer/laptop, monitoren, randapparatuur en een telefoon. Maar voornamelijk de juiste software speelt een grote rol bij veilig overal en altijd werken.

 

Microsoft 365

Het gebruik van Microsoft 365 biedt een uitstekende basis voor het thuiswerken. Met licenties per gebruiker per maand ben je als ondernemer zeer flexibel met het op en afschalen van het aantal gebruikers. De gebruikers hebben afhankelijk van de licentie toegang tot applicaties als Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Maar ook biedt Microsoft de mogelijkheid tot beveiligde Cloud services zoals SharePoint, OneDrive en Exchange. Via de Teams applicatie is het zeer eenvoudig om met meerdere medewerkers tegelijk op afstand te vergaderen.

 

Veilig overal en altijd in de cloud werken

 

Veilig online werken

Om het thuiswerken naar een hoger niveau te tillen en je alvast voor te bereiden op de flexibele toekomst bestaan er online werkplekken. Via een programma of link loggen al jouw medewerkers overal en altijd in op jouw bedrijfsomgeving. Hierdoor zijn voor iedereen de juiste bestanden altijd beschikbaar. In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken is het voor online werken niet nodig om zware en dure hardware of software aan te schaffen, het inloggen kan al vanaf een eenvoudige computer of laptop. Daarnaast is een groot pluspunt van online werkplekken dat jouw bestanden bewaard en beveiligd worden doormiddel van de beste backups en servers!

 

Probleemloze VoIP telefonie

Bij veel werkzaamheden is het ondenkbaar om zonder probleemloze telefonie te werken. Echter wil jij als ondernemer geen administratieve nachtmerrie met declaraties voor privé belminuten. Middels een applicatie op een mobiele telefoon kan er gebeld worden vanuit jouw zakelijke telefoonnummer. Zo weet de klant wie er belt en verspil jij geen onnodige tijd aan de administratie!

 

Hardware

Zoals je leest is het niet altijd noodzakelijk om de zwaarste en duurste hardware aan te schaffen voor thuiswerk. Als ondernemer moet je zorg dragen voor een gezonde en veilige werkplek. Vaak kan dit al door de juiste software oplossingen toe te passen op bestaande hardware. Beschik je niet over de juiste hardware? Kijk dan niet alleen naar de beste hardware oplossing maar naar een combinatie van de juiste hardware en software.

 

Optimale thuiswerkomgeving

Het is lastig om alles perfect en veilig te regelen voor jouw medewerkers. Onze tips zijn nog maar het topje van de ijsberg. WijhelpenMKB.nl ontzorgt ondernemers op het gebied van het inrichten van thuiswerkplekken. In een gratis adviesgesprek kijken wij samen met jou naar de beste hardware en software oplossingen.
Heb je hulp nodig bij het inrichten van de thuiswerkplekken? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou graag verder!

 

Meer gratis tips ontvangen?

6 + 15 =

Deze bedrijven gingen jou voor: